O nama

§

„ I can resist anything but temptation.“

– Oscar Wilde

Tradicija

Škola “Jelena” 1998. godine u Engleskoj

Studio za strane jezike “JELENA” osnovan je 1992. godine u Pančevu. Sa preko 25 godina iskustva i vise od 3000 đaka koji su uspešno završili neki od naših kurseva stranih jezika, smatramo da Vam možemo pružiti potrebno znanje i pomoći vam da se profesionalno usavršite. Nudimo sve nivoe kurseva od početnog do konverzacijskog za sledeće jezike: engleski, španski, nemački, francuski, italijanski, ruski i grčki. Takođe svake godine u saradnji sa KSE (Kent School of English) i Valencia International House organizujemo letnje škole engleskog i španskog u trajanju od 2 nedelje za decu u pratnji profesora. Uz pomoć našeg nastavnog kadra pomoći ćemo Vam da brzo i lako savladate jezik shodno vašim potrebama (posao u inostranstvu, školovanje, putovanje,…). Takođe vršimo pripreme kandidata za polaganje ispita: IELTS, FCE, CAE, TOEFL, DELE, kao i pripreme za upis na Filološki fakultet u Beogradu.


Saradnja

Škola jezika “Jelena” već dugi niz godina sarađuje sa renomiranim internacionalnim ustanovama za usavršavanje stranih jezika, poput: ELT, London; KSE, Broadstairs; Churchill House, Ramsgate; Interenational House, Valencia. Takođe u Srbiji imamo razvijenu saradnju sa Britanskim Savetom, Institutom za strane jezike Beograd i Gete institutom. U saradnji sa Regionalnim centrom za talente “Mihajlo Pupin” u Pančevu, godinama vršimo pripremu dece osnovne i srednje škole za takmičenje talenata na regionalnom i republičkom nivou a pri RCT – poslednji uspešni rezultati: dva prva, dva druga i dva treća mesta na republičkom takmičenju 2017 godine.


Kursevi

Nudimo sve jezičke nivoe kurseva, od početnog do konverzacijskog (A1, A2, B1, B1+, B2, C1, C2).

Kurs za odrasle (16+), fond od 80 časova:
– dva puta nedeljno po 90 minuta, u trajanju od 5 meseci
– tri puta nedeljno po 90 minuta, u trajanju od 3 i po meseca

Dečiji kursevi – dva puta nedeljno po 60 minuta u toku cele školske godine


Nastavni kadar

Svi naši profesori su fakultetski obrazovani entuzijasti sa velikim radnim iskustvom, koji kombinuju tradicionalne metode učenja i moderne pristupe kako bi vam na najbolji mogući način preneli svoje znanje. Takođe organizujemo i prisustvo lektora (native speaker) u nastavi.


Sertifikat

Kurseve možete upisati u dva upisna roka – Septembarski i Februarski. Sertifikat Škole “JELENA” dobijate posle završenog petomesečnog kursa ili u saradnji sa nekom od škola ili institucija.

Dodela diploma u nasoj školi se priređuje 2 puta u toku godine na kraju svakog semestra. Zimski semestar se završava početkom februara, a letnji početkom jula. Izdavanje diploma i sertifikata se priređuje na samoj završnici kursa. Sertifikate i diplome đaci dobijaju tek nakon položenog usmenog i pismenog dela testa. Nakon odslušanih 40 predavanja u toku semestra, izlaženje na ispit je odluka samog đaka. Ukoliko kandidat ne želi da izađe na ispit, a želi samo da prisustvuje nastavi, škola i to omogućava, ali bez izdavanja diplome. U tom slučaju kandidat dobija samo diplomu za prisustvo na predavanjima tokom semestra. Nakon završenog kursa, kandidat ima mogućnost da nastavi dalje na sledeći nivo svojom odlukom.


Prevođenje

U okviru nase prevodilačke radionice “PREVODARIUM”, nudimo vam prevođenje dokumenata, sertifikata, tekstova, književnih tekstova sa ili na neki od jezika iz naše ponude.


Enterijer

Prijatan i lepo uređen enterijer će vam pomoći da oslobodite vašu kreativnost i da se fokusirate na ostvarenje vašeg cilja.